Kezdőlap » BKK: hétvégén most is a pihenni, sportolni vágyóké a pesti alsó rakpart egy része
2021. június
hKscpsv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Színes-érdekes

BKK: hétvégén most is a pihenni, sportolni vágyóké a pesti alsó rakpart egy része

Budapest, 2021. június 10., csütörtök (MTI) – Ezen a hétvégén is megnyílik a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a pesti alsó rakpart, de az Idősebb Antall József rakparton indult építkezés miatt csak a Kossuth tér és a Közraktár utca közötti szakaszt vehetik birtokba szombat reggel 6 és vasárnap 23 óra között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A BKK emlékeztetett: az Idősebb Antall József rakpart fejlesztése miatt június 7-én, hétfőn az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy hétvégén a gyalogosok és a kerékpárosok használják a rakpartot a Közraktár utca és a Kossuth tér között.

Azt írták: az utolsó be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, valamint a babakocsival sétálóknak azt a felhajtót érdemes igénybe venniük. Az Országház északi oldalánál lévő, a rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a látogatóközpont és a múzeumhajó megközelítésére lehet használni.
A BKK felidézte: a rakpartok gyalogosbarát megújítása első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén indult.

A munka május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődött, hétfőtől azonban már a bontást végző gépek dolgoznak a helyszínen. Az Idősebb Antall József rakpart átépítése után egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projektnek köszönhetően megszűnnek itt a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket – írták.

A lépcsős partfal megmarad, a Markó utcai rámpa támfala azonban beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben lehet majd gyönyörködni benne. Emellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen harmincöt fát is telepítenek – olvasható a cég közleményében.

2021.06.10.

(MTI)