Kezdőlap » Fekete Péter: ünnepel a múzeumi ágazat a Múzeumok éjszakáján
2021. június
hKscpsv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Fekete Péter: ünnepel a múzeumi ágazat a Múzeumok éjszakáján

Ünnepel a múzeumi ágazat: június 26-án a Múzeumok éjszakáján több mint háromszáz helyszínen mintegy kétezer program várja az érdeklődőket a fővárosban és vidéken.

„Immár tizenkilencedik alkalommal szervezték meg ezt a fesztivált, amely az első országos jelentőségű kulturális esemény a pandémia, az újranyitás után Magyarországon – mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
Mint kifejtette, a múzeumok dolgozói a járvány idején, az elmúlt több mint egy évben is komoly munkát végeztek, új kiállításokat szerveztek. Fekete Péter kitért arra, hogy az 1500 forintért kiváltható karszalaggal idén is annyi múzeumot lehet meglátogatni június 26-án, amennyi kora délutántól hajnali 2-ig belefér.

„A jegyár ahhoz a múzeumhoz kerül, ahol azt az érdeklődő kiváltja, a többi intézmény pedig a karszalaggal befogadja a látogatókat. Számos családi és gyerekprogram lesz, az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint családtagjaik pedig ingyen látogathatják a rendezvényeket” – hangsúlyozta az államtitkár.
Fekete Péter beszámolt arról, hogy vannak városok, amelyek igazi népünnepéllyé varázsolják a fesztivált, Szolnokon például több tucat rendezvény működik együtt a Múzeumok éjszakájával. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány miatti biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, a programok csak oltási igazolvánnyal, kiskorúak esetén oltási igazolvánnyal rendelkező családtaggal látogathatók.
Részletes tudnivalók a muzej.hu honlapon, illetve a Múzeumok éjszakája applikáción találhatók.

2021.06.24.

(MTI)