Kezdőlap » Az idén harmadik alkalommal szervezték meg a Pannon Vinersitas Szabadegyetemet Lakitelken
2021. június
hKscpsv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Gazdaság

Az idén harmadik alkalommal szervezték meg a Pannon Vinersitas Szabadegyetemet Lakitelken

A fenntarthatóság, a nemzetközi értékesítési stratégiák, a közösségi média nyújtotta lehetőségek hatékony kiaknázása áll a kedden kezdődött idei lakitelki Pannon Vinersitas Szabadegyetem szőlész-borász szakrendezvény tematikájának fókuszában – közölte a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. az MTI-vel.

 A Kárpát-medence fiatal magyar borászgenerációjának edukációját, exportfolyamatokra való felkészítését, az iparági szereplők közti párbeszédet, a szektor fejlődését segítő Pannon Vinersitas Szabadegyetemet harmadik alkalommal szervezte meg a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete közös szervezte az Agrármarketing Centrum és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szakmai támogatásával
A közleményben kiemelték, a mintegy 50 borászat több mint 100 képviselőjének részvételével zajló esemény célja dinamizálni a Kárpát-medence fiatal borászai közti együttműködéseket, platformot biztosítani a tapasztalatok széles körben történő megosztásához, valamint átadni a résztvevőknek az iparágat érintő naprakész gazdasági, piaci és szakmai ismereteket.

Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője a közleményben kiemelte, a Pannon Vinersitas Szabadegyetem célja olyan szakmai platform biztosítása, amely hozzájárul ahhoz, hogy a Kárpát-medence fiatal magyar borászai egymást segítve és egymástól tanulva érjék el nemzetközi exportsikereket.
Frittmann Péter, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének elnöke hangsúlyozta: a Covid-világjárvány másokhoz hasonlóan rendkívüli kihívások elé állította a borászatokat is, egyik napról a másikra veszítették el piacaik 50-100 százalékát. A Junibor szellemiségével összhangban a cél egy olyan tudásalapú, támogató közösség kialakítása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja – tette hozzá.
A tájékoztatás szerint a kétnapos eseményen előadást tart Elizabeth Gabay, Master of Wine címmel rendelkező szakértő is a különböző fajtaborok nemzetközi marketingje témában. A szakmai előadásokat követően lehetőség nyílik a Kárpát-medence valamennyi területéről érkező borkülönlegességek kóstoltatására, nemzetközi borszakértőkkel, kereskedőkkel, valamint exportfejlesztési tanácsadókkal történő személyes konzultációra.

2021.06.29.

(MTI)