Kezdőlap » A Newcastle United leigazolta Kieran Trippiert az Atlético Madridtól
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Sport

A Newcastle United leigazolta Kieran Trippiert az Atlético Madridtól

A hét elején megjelent sajtóértesüléseknek megfelelően az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United szerződtette a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madridtól Kieran Trippiert.

A 31 éves jobbhátvéd leigazolásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de médiaértesülések szerint a Newcastle új, szaúdi tulajdonosának nagyjából 12 millió fontba (kb. 5,1 milliárd forint) került a 35-szörös angol válogatott futballista játékjoga. Trippier két és fél évre írt alá a Newcastle-nél, és ő az új tulajdonosi kör első igazolása. A spanyol sajtó a hét elején arról írt, hogy a védő felesége és két gyermeke nem költözött át Spanyolországba a játékossal, aki így két és fél év után mindenképpen szeretett volna visszatérni családjához.
    
A korábban a Tottenham Hotspurben játszó futballistának a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben kell segítenie a Newcastle-t, amely 19 forduló után 11 ponttal csak a 19. helyen áll a 20 csapatos Premier League-ben. Az új szaúdi tulajdonos, valamint az általa kinevezett Eddie Howe vezetőedző elsődleges célja, hogy a Newcastle az élvonalban maradjon.

2022. január 7.

(MTI/dpa)