Kezdőlap » Bemutatta a CMG az észak-amerikai nézőknek a pekingi téli olimpiát
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb

Bemutatta a CMG az észak-amerikai nézőknek a pekingi téli olimpiát

Január 10-én a CMG észak-amerikai sajtóközpontja a washingtoni Fővárosi Stadionban rendezte meg a „Téli olimpiával üdvözöljük a szép jövőt” főtémájú médiaeseményt, hogy helyszíni és online esemény keretében mutassák be az észak-amerikai nézőknek a pekingi téli olimpiát.

Shen Haixiong, a CMG vezetője és Qin Gang, Kína washingtoni nagykövete videókapcsolaton keresztül téli olimpiai meghívókat is küldött az amerikai hósport szerelmeseinek, és egyúttal boldog új évet is kívántak nekik.

Shen Haixiong a világ első, 350 km/órás sebességgel közlekedő vonatán lévő stúdióban megjegyezte, hogy egy héttel ezelőtt Xi Jinping kínai államfő szemlét tartott a különböző pekingi téli olimpiai helyszíneken, és felszólította az illetékeseket, hogy teljes erővel törekedjenek a téli olimpiához kapcsolódó utolsó előkészületekre, ezzel biztosítva az olimpia sikeres megrendezését.

Shen Haixiong, a CMG vezetője

Shen Haixiong hozzátette, hogy a CMG a téli olimpiai helyszínek felé közlekedő, egyik nagysebességű vonaton létrehozza a világ első 5G-s stúdióját. A téli olimpia idején a CMG a külföldi médiák munkatársait is meghívja a stúdióba, hogy közösen közvetítsék a ragyogó olimpiai sporteseményeket a világnak.

Qin Gang a videóban kifejtette, hogy körülbelül egy hónap múlva kezdődik a pekingi téli olimpia, amelynek jégkorongtornáján a kínai és az amerikai csapat is megmérkőzik egymással. Qin Gang sok sikert kívánt a kínai és az amerikai sportolóknak.

A médiaesemény alkalmából több sportoló és sporttisztviselő is jókívánságait fejezte ki a pekingi téli olimpia sikerességét illetően.

Dick Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előző alelnöke úgy vélte, hogy a pekingi téli olimpia megfelel a közönség elvárásainak, Kína képes egy minden igényt kielégítő sporteseménynek otthont adni.

A rendezvény helyszíne

Britney Bowie közismert amerikai korcsolyázó kifejtette, hogy az Ázsiában, különösen Kínában rendezett versenyek mindig jól szervezettek voltak, ezért szerinte a pekingi téli olimpia esetében sem lesz ez másképp.

Gu Ailing kínai síelő azt mondta, ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz téli olimpián, és ez nagy nyomást gyakorol rá.

A médiaeseményen a látogatóknak a hagyományos kínai tigris évet szimbolizáló játéktigriseket is ajándékoztak, amely rendkívüli módon élénkítette a helyszíni lelkesedést.   

2022. január 12.

(China Media Group)

(x)