Kezdőlap » NFL – A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams jutott a Super Bowlba
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Sport

NFL – A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams jutott a Super Bowlba

A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams jutott be a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjébe, azaz a Super Bowlba.

Előbbi az Amerikai főcsoport döntőjében hosszabbítás után győzött az előző két szezonban Super Bowl-résztvevő (egyszer győztes, egyszer vesztes) Kansas City Chiefs vendégeként úgy, hogy az első félidőben már 21-3-as hátrányban volt. A Bengals – amely az idei rájátszást megelőzően 31 évig nem nyert meccset a playoffban – 1982 és 1989 után, története során harmadszor játszhat Super Bowlt, de nyerni még nem tudott. A Nemzeti főcsoportban a Los Angeles Rams hazai környezetben, a negyedik negyedben 13 pontot szerezve fordított a San Francisco 49ers ellen, amelyet sorozatban hat vereség után, 2018 októberét követően győzött le újra.
    
A 2000-ben bajnok Rams legutóbb 2019-ben volt nagydöntős. Február 13-án újra hazai pályán játszhat, ugyanis a Super Bowlt a SoFi Stadiumban rendezik. Ez lesz az NFL történetében a második alkalom, hogy egy csapat otthon játszhatja a nagydöntőt, tavaly a Tampa Bay Buccaneers ünnepelhetett saját szurkolói előtt.

Eredmények, főcsoport-döntők:    
    Amerikai főcsoport:
Kansas City Chiefs-Cincinnati Bengals 24-27 - hosszabbítás után

    Nemzeti főcsoport:
Los Angeles Rams-San Francisco 49ers 20-17

2022. január 31.

(MTI/AP/Reuters)