Kezdőlap » Mintegy 122 ezer ügyfél 156 ezer ügyben vette igénybe a JOGpontok ingyenes szolgáltatást
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Gazdaság

Mintegy 122 ezer ügyfél 156 ezer ügyben vette igénybe a JOGpontok ingyenes szolgáltatást

A JOGpontok ingyenes jogi tanácsadás szolgáltatást több mint 122 ezer ügyfél, megközelítően 156 ezer ügyben vette igénybe a felzárkózó régiókban, a projekthez tartozó Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (MTVSZ) pedig 115 eljárás keretében járult hozzá a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez – közölte a Liga Szakszervezetek az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) „A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” elnevezésű  konstrukcióban a projektek regionálisan és összehangoltan teljesítették a kitűzött mérföldköveket, amelyekben a LIGA Szakszervezetek konzorciumi partnerként vett részt a régiókban – írják a közleményben. Felidézték, hogy a JOGpontok projektek megvalósítói országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek – Liga Szakszervezetek, Áfeosz-Coop Szövetség, Iposz, Okisz, Kisosz, Munkástanácsok Országos Szövetsége, Észt,- a konstrukcióban 2019. május 2-tól működtették a 2022. január 31-én záruló projekteket.
    
Az érdeklődők ingyen és anonim vehettek igénye jogi szolgáltatást a JOGpontok irodákban személyesen, vagy elektronikus felületeken, illetve telefonos platformokon a konvergencia régiókban, munkajog, társadalombiztosítási jog, cégjog és adójog területén. A projektről további információk és elérhetőségek a www.jogpontok.hu oldalon olvashatóak. A Liga Szakszervezetek tagságának a továbbiakban is biztosítja a saját ingyenes jogsegélyszolgáltatást – közölte a munkavállalói érdekképviselet.

2022. február 1.

(MTI)