Kezdőlap » Tizenkét év fegyházbüntetést kapott a balatonszemesi apagyilkos
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Tizenkét év fegyházbüntetést kapott a balatonszemesi apagyilkos

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a férfira, aki különös kegyetlenséggel ölte meg az édesapját tavaly januárban Balatonszemesen – tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A vádhatóság közleménye szerint a Balatonszemesen, egy háztartásban élő, italozó életmódot folytató hetvenéves apa és középkorú fia régóta rossz viszonyban volt, ittas állapotban többször bántalmazták egymást. Tavaly januárban a munkából részegen hazatérő, majd otthon tovább italozó vádlott este szóváltásba került ugyancsak ittas apjával. A vita hevében előbb ököllel megütötte, majd egy kalapáccsal többször fejbe verte őt, végül késsel elvágta az idős férfi nyakát.
    
A vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte tavaly novemberben a Kaposvári Törvényszék. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítéletet ő és védője is tudomásul vette. Az ügyészség ugyanakkor súlyosításért fellebbezett A Pécsi Ítélőtábla keddi határozatával helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélet jogerős.

2022. február 1.

(MTI)