Kezdőlap » Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra

Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra: csütörtökön a magyar népi női és férfi szerepeken-szokásokon alapuló bábelőadást, vasárnap pedig interaktív farsangi mulatságot és az Együgyű Mihók című magyar népmesét láthatja a közönség.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a népi humorral fűszerezett, Azért a kis bolondságért… című bábelőadás fő témáját a férfi és női szerepek adják az emberi élet különböző szakaszaiban. A pajzán históriák forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók szomorú és vidám gyűjtései – írják az ajánlóban. A Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában látható vásári bábjáték bemutatja, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából sokat tapasztalt asszony. Az előadás rendezője Fabók Mariann, előadják Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád.
    
Vasárnap a Kastélymesék című ingyenes családi programon farsangi népszokásokkal, játékokkal, Gulyás László vándormuzsikus interaktív előadásával, valamint a Ládafia bábszínház Együgyű Mihók című produkciójával várják az érdeklődőket. A szervezők az előadások, játékok szünetében a gyerekeknek kézműves foglalkozással készülnek, valamint óriási fánkvetélkedőt szerveznek a nagymamáknak: a látogatók saját sütésű fánkkal járulhatnak hozzá a mulatsághoz. A belépés a programokra ingyenes, bővebb információk a www.klebersbergkastelybudapest.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

2022. február 15.

(MTI)