Kezdőlap » Budapesti zsaruk címmel podcastsorozatot indít a BRFK
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Budapesti zsaruk címmel podcastsorozatot indít a BRFK

Budapesti zsaruk címmel heti rendszerességgel megjelenő podcastsorozatot indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az első felvétel csütörtökön került adásba – jelentették be a BRFK kommunikációs osztályának munkatársai, valamint a műsorvezető két rendőr egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Az első, bemutatkozó videón Gál Sándor rendőr alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője és Szabó Gergely, a BRFK bűnügyi bevetési osztályának nyomozója beszélget egymással. Ők vezetik heti váltásban a csütörtökönként jelentkező, mintegy harmincperces adásokat. Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a közmédiának azt mondta: a BRFK azért indította útjára ezt az új kommunikációs csatornát, mert úgy gondolják, hogy ezzel több embert elérhessenek. A két, bűnügyi vonalon dolgozó rendőr vendégeikkel érdekes témákról beszélget majd, de minden harmadik műsoruk közvetlenül bűnügyekről szól, és nem csak rendőrökkel forgatnak majd. A BRFK saját finanszírozásban stúdiót épített a podcastok elkészítéséhez, amelyeket nemcsak meghallgatni lehet, hanem videófelvételen megnézni is a közösségi oldalaikon.
    
Gál Sándor elmondta: 1995 óta foglalkozik emberölési ügyekkel, szeretné, ha jobban megismertethetnék az emberekkel a rendőri munkát. Hozzátette: sokan csak közlekedési szituációkban találkoznak rendőrrel, kevésbé tudják, hogy a rendőr életet is ment vagy hogy mennyi energiát, pénzt emészt fel egy bűnügyi nyomozás.
    
Szabó Gergely főtörzszászlós azt emelte ki: megtiszteltetés beletanulni a podcastok készítésébe, ugyanakkor lehetőség is, hogy a szakmájához kapcsolódóan ismert emberekkel is beszélhessen. A háttérbeszélgetésen elhangzott: a BRFK célja a podcastokkal, hogy jobban megismertesse a rendőri munkát, vonzóvá tegye a fiataloknak, és toborozni is tudjanak az adásokkal.

2022. február 18.

(MTI)