Kezdőlap » Felfüggesztett börtönre ítéltek egy egészségügyi asszisztenssel erőszakoskodó nőt
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy egészségügyi asszisztenssel erőszakoskodó nőt

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Kiskunhalasi Járásbíróság azt a nőt, aki azonnali vizsgálatot követelve rángatott és lökdösött egy kiskunhalasi egészségügyi asszisztenst – közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Sárközy Szabolcs tájékoztatása szerint a 67 éves nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A Bács-Kiskun megyei településen élő nő 2021. október 21-én reggel orvosi ellátásra érkezett a kiskunhalasi háziorvosi rendelőbe. Az asszisztens a járványügyi helyzet miatt arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon, ne a váróteremben.
    
A nő először ennek eleget tett, később azonban bement a váróterembe, és az orvostól azonnali vizsgálatot követelve megragadta az asszisztens köpenyét, belökte őt a helyiségbe, majd bement utána. További erőszakos magatartástól tartva a háziorvos soron kívüli ellátásban részesítette a nőt, aki ezután távozott. A Kiskunhalasi Járásbíróság a nőt tárgyalás kitűzése nélkül 1 év – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. A bíróság döntése jogerős – közölte Sárközy Szabolcs.

2022. február 24.

(MTI)