Kezdőlap » Olajszennyezés történt az Amazonas-medence Ecuadorhoz tartozó területén
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Nagyvilág

Olajszennyezés történt az Amazonas-medence Ecuadorhoz tartozó területén

Olajszennyezés történt az Amazonas-medence Ecuadorhoz tartozó területén egy vezeték szivárgása miatt – közölte a Petroecuador állami olajtársaság.

A tájékoztatás szerint a nagy mennyiségű kőolaj egy szabotázsakció következtében szivárgott ki egy folyóba. A vállalat hangsúlyozta, hogy a léket szándékosan idézték elő egy folyam mentén, bár további részleteket erről nem közölt.
A folyamba ömlött kőolaj mennyiségéről ugyan a Petroecuador nem tett említést, arról biztosított azonban mindenkit, hogy a helyzetet kézben tartja.

Az amerikai székhelyű Amazon Frontlines civilszervezet, amely a régió őslakos népeinek jogaiért küzd, a Twitteren közzétett egy felvételt a lékről, amelyen keresztül nagy erővel ömlik az olaj a Sucumbios tartományban található Conejo folyóba környezeti károkat okozva.
A szennyezés kiterjedését igazán csak légifelvételek tudják visszaadni – ismertette a civilszervezet. „Ilyen esetek sajnos túl gyakran fordulnak elő az ecuadori Amazonas-vidéken” – közölte a történtekkel kapcsolatban az Amazon Frontlines. Hangsúlyozta, hogy ettől csak az élővilág és a régió őslakos népcsoportjai szenvednek.

2023. 05. 12.

(MTI)