Kezdőlap » Harmincegy éves lett minden idők legidősebb kutyája
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Színes-érdekes

Harmincegy éves lett minden idők legidősebb kutyája

Betöltötte be 31. évét a világ legidősebb kutyája, a Bobi névre hallgató fajtiszta alentejo masztiff a Guinness-világrekordok közleménye szerint.

A kutya gazdája, a portugál Lionel Costa elmondta, Bobi korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel.
Costa elmondta, a „nyugodt, békés környezet” lehet kutyája hosszú életének titka, és persze a génjei, Bobi anyja ugyanis 18 évet élt. Noha egész életében szabadon kószált a Costa-házat körülvevő erdőkben, idős korában már inkább otthon, az udvaron tölti az idejét, nagyrészt alvással.

guinnessworldrecords.com

Bobi születésnapját egy „nagyon hagyományos”, legalább százfős portugál ünnepség keretében tartották meg szombaton, a Costa család Conqueiros faluban lévő otthonában, ahol Bobi egész életét töltötte – közölte a kutyatulajdonos.
Bobi születésekor a jelenleg 38 éves Costa csupán nyolc éves volt, így számára a kutya a múlt élő emléke. „Ha ránézek, mintha azokra az emberekre emlékeznék, akik a családunk részei voltak, de sajnos már nincsenek velünk” – mondta Costa a Guinnessnek.

Bobinak sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző korrekorder kutya az ausztrál Bluey volt, amely 1939-ben 29 évesen és 5 hónaposan pusztult el.
A Guinness tavaly januárban még egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismert el a legidősebb élő kutyaként, ám a rekordot két héttel később felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét is.

2023. 05. 15.

(MTI)

Kép Forrása: guinnessworldrecords.com