Kezdőlap » Hszi a könyvvizsgálat egyedülálló szerepét hangsúlyozta a KKP önreformjában
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb

Hszi a könyvvizsgálat egyedülálló szerepét hangsúlyozta a KKP önreformjában

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkára kedden hangsúlyozta a könyvvizsgálat egyedülálló szerepét a párt önreformjában, és felszólított a könyvvizsgálati munka magas színvonalú fejlesztésének előmozdítására irányuló erőfeszítések fokozására az új korszakban.

Hszi a fenti megjegyzéseket május 23-án tette, amikor a KKP 20. Központi Könyvvizsgálati Bizottságának első ülésén elnökölt.

Az ülésen hangsúlyozták, hogy a könyvvizsgálati munka fontos része a párt- és állami felügyeleti rendszernek, és fontos szerepet játszik az ország irányítási rendszere és képességei korszerűsítésének elősegítésében. Hszi rámutatott, hogy az új korszakban a könyvvizsgálati munka javítása érdekében általános követelmény a központosított, egységes, hiteles és hatékony, minden területet lefedő könyvvizsgálati felügyeleti rendszer további kialakítása, valamint a felügyeleti szerep további betöltése.

Hszi hangsúlyozta, biztosítani kell, hogy minden lakos alapvető létszükségleteit kielégítsék, figyeljenek a leginkább érintett sürgető és gyakorlati kérdésekre, továbbá ösztönözzék a kedvezményes politikák végrehajtását. Koordinálni kell a fejlesztést és a biztonságot, különös figyelmet kell fordítani a helyi adósságokra, pénzügyekre, ingatlanokra, élelmiszerekre, energiára és más kulcsfontosságú területekre a rendszerszintű kockázatok megelőzése érdekében.

2023. 05. 25.

(China Media Group)

(x)