Kezdőlap » Lakiteleken rendezik meg az első országos malombajnokságot
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Színes-érdekes

Lakiteleken rendezik meg az első országos malombajnokságot

A Lakitelek Népfőiskolán rendezik meg az első országos malombajnokságot szeptember 11-én és 12-én; a nevezéseket augusztus közepéig várják.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki népfőiskola alapítója az MTI-nek elmondta, hogy a megmérettetés szervezője és vezetője az ötszörös Európa-bajnok Bándy György. Az első országos malombajnokságra – amely a Lakitelek Népfőiskola, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Brillant Mill Team támogatásával valósul meg – korosztálytól függetlenül, profi és amatőr versenyzők nevezését egyaránt várják.
    
A verseny létszámtól függően körmérkőzéses vagy svájci rendszerben zajlik majd, játszmánként 5-5 perc gondolkodási idővel, a WMD malom-világszervezet szabályai alapján. Lezsák Sándor hozzátette, hogy valamennyi nevező ajándékban részesül. Az első tíz helyezett emlékérmet, oklevelet és professzionális malomprogramot vehet át, a dobogós helyezést elérők kupát is kapnak. A bajnokságra a jelentkezéseket legfeljebb ötven főig augusztus 16-áig várják. A kedvezményes nevezési díj 12 ezer forint, amely a szállást és az ellátást is tartalmazza.

2021. augusztus 2.

(MTI)