Kezdőlap » Koronavírus – Folyamatosan szállítják a fővárosi idősotthonokba a vakcinát
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Koronavírus

Koronavírus – Folyamatosan szállítják a fővárosi idősotthonokba a vakcinát

Újabb hatvankét önkormányzati, egyházi és magánfenntartású idősotthonba szállított mintegy 4 ezer adag, a koronavírus elleni harmadik oltás beadásához szükséges vakcinát szerdán Budapest Főváros Kormányhivatala.

Sára Botond kormánymegbízott hangsúlyozta: augusztus 1. óta folyamatos a harmadik oltások felvétele; a mintegy 200 fővárosi idősotthon jelentős részébe már eljuttatták az oltóanyagot. Az intézmények többségében meg tudják oldani a vakcina beadását, azokban a kisebb létesítményekben, ahol nincs saját orvos, a kormányhivatal szervezi meg az oltást – közölte a kormánymegbízott. A mostani szállítás után a Pfizer, az AstraZeneca, a Sinopharm, a Janssen és a Moderna vakcinája érhető el – fűzte hozzá.
    
Arról is szólt, hogy az idősotthonok lakóin kívül mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és négy hónapnál régebben kapta meg a második adag vakcinát, rendelkezésre áll az oltás. A kezdeti öt kórházi oltópont helyett, már 13 oltópontot működtetnek városszerte és a háziorvosoknál is lehet igényelni a harmadik oltás beadását. Ugyanakkor zajlik még az első és második körös oltások beadása is – tette hozzá.
    
Sára Botond közölte: arra bíztatnak mindenkit, aki még egyáltalán nem kapott oltást, hogy igényelje a vakcinát, hiszen várható a járvány negyedik hulláma. A harmadik oltás elsősorban az időseken kívül azoknak ajánlott, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek vagy akiknek az immunrendszere valamilyen okból legyengült – mondta.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

2021. augusztus 11.

(MTI)