Kezdőlap » Öt új bemutatóval készül a 30 éves Kolibri Színház új évadában
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Öt új bemutatóval készül a 30 éves Kolibri Színház új évadában

Öt új bemutatóval készül, de az elmaradt premiereket is megtartja az idén 30 éves fennállást ünneplő Kolibri Színház új évadában, amely szeptember 4-én családi fesztivállal veszi kezdetét.

A színház MTI-ez elküldött tájékoztatja szerint Novák János igazgató az évadnyitó társulati ülésen kiemelte, hogy terveik szerint az idei évad második felében megvalósulhat X. Kaposvári ASSITEJ Biennále is, amely tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Hangsúlyozta, hogy a vírusjárvány okozta nehézségek ellenére a társulata új lendülettel és bizakodóan kezdi el a közös munkát. A színház tájékoztatása szerint az Eucharisztikus Kongresszus részeként mutatja be a Kolibri Színház augusztus 28-án, Városháza Díszudvarán Egressy Zoltán Rózsakirálylány – Szent Erzsébet legendája című előadást, amelynek próbái – Novák János rendező vezetésével – már megkezdődtek. Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című mesekönyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a Kolibri Fészekben, a premiert szeptember 18-án tartják.
    
Ősszel közönség előtt is bemutatják a múlt évadban, élő streamközvetítéssel debütált előadásokat: Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját, amelyet Kuthy Ágnes állított színre; Az ember tragédiája című ifjúsági előadást Novák János rendezésében, valamit Vidovszky György Watergate: Az időkripták rejtélye című ‘interaktív szabadulószínházát’. Decembertől, a Kolibri Pincében Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter rendezésében láthatja a közönség.
    
Folytatódik a Locspocs-sorozat az évad második felében. Tor Age Bringsvard meséjét Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást Novák János rendezi Locspocs és a sárkánylány címmel. Az évad utolsó bemutatójaként lesz látható az Útlevél című, nemzetközi együttműködésben megvalósuló ifjúsági produkció, amelyet Vidovszky György visz színre.

2021. augusztus 17.

(MTI)