Kezdőlap » Török Nagydíj – Egyedi festést kapnak a Honda autók
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Sport

Török Nagydíj – Egyedi festést kapnak a Honda autók

A Forma-1-es Red Bull és AlphaTauri istállók egyedi festésű autókkal készülnek a hétvégi Török Nagydíjra, hogy tiszteletüket fejezzék ki motorszállítójuk, a Honda előtt.

A versenynaptárban eredetileg Szuzuka szerepelt volna a programban, de a Japán Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt törölték, és a helyére beugróként az isztambuli verseny került. A két csapatnak így viszont nem adatott meg a lehetőség, hogy japán környezetben búcsúzzon el a motorszállítótól, amely a szezon végén kiszáll az F1-ből. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kiemelte: mindannyian nagyon várták a pillanatot, hogy a Honda japán rajongóival közösen ünnepeljék meg sikeres kapcsolatuk utolsó szuzukai versenyét, erre azonban a pandémia miatt nem kerülhetett sor.

„Nem hagyhattuk azonban annyiban a dolgot, így a hétvégén tisztelettel adózunk a Honda és a japán rajongók előtt” – mondta.

Ennek megfelelően a Red Bull autóin ezúttal a fehér festés lesz domináns – a japán gyártó 1965-ben ebben a színben nyerte meg az első vb-futamát, a Mexikói Nagydíjat -, míg az AlphaTauri autóinak hátsó szárnyain az „arigato” felirat lesz olvasható, azaz japánul „köszönöm”. A Red Bull egyik pilótája a holland Max Verstappen, aki a szezon eddigi 15 futamából hetet megnyert, és nagy csatát vív a hétszeres győztes, címvédő brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes). Utóbbi előnye mindössze két pont. Az AlphaTaurinak Cunoda Juki személyében pedig japán pilótája is van, aki Kobajasi Kamui 2014-es szereplése óta az első hazai pilóta lett volna Szuzukában.

2021. október 6.

(MTI/Reuters)