Kezdőlap » Szüleit bántalmazó férfi ellen emeltek vádat
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Szüleit bántalmazó férfi ellen emeltek vádat

Többrendbeli kapcsolati erőszak bűntettével, valamint zaklatással, lopással és garázdasággal is vádolják azt a férfit, aki a gyanú szerint hosszabb időn át zaklatta és bántalmazta szüleit – tájékoztatta a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Szalóki Zoltán közölte: a 33 éves vádlott közösen élt szüleivel egy nyugat-bükki járási székhelyen, és 2020 tavaszától rendszeresen zaklatta, sőt bántalmazta őket. Megöléssel fenyegette és trágár szavakkal szidalmazta mindkettőjüket, apját többször megütötte és megrúgta, anyját pedig lökdöste, ököllel, karóval ütlegelte.
    
Szülei ezért tavaly áprilisban átmenetileg elhagyták a családi házat, amit a vádlott arra használt ki, hogy a lakrészükből elvitt és eladott több berendezési tárgyat, műszaki cikket. A sértettek hazatérése után más rokonait is megtámadta az utcán, majd májusban és júniusban idegeneket fenyegetett megöléssel a város különböző pontjain. Az Egri Járásbíróság 2020 őszén távoltartást rendelt el, arra kötelezte a vádlottat, hogy hagyja el a szülői házat, és tartózkodjon attól, hogy az anyjával bármilyen módon érintkezésbe lépjen. Az Egri Járási Ügyészség két év börtönbüntetés kiszabását kérte a vádlottra a bíróságtól.

2021. október 7.

(MTI)