Kezdőlap » Christopher Nolan az atombomba atyjáról, Oppenheimerről forgat életrajzi filmet
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, Oppenheimerről forgat életrajzi filmet

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy kapta.

A filmet gyártó Universal Pictures a hétvégén jelentette be, hogy az Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba. Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében. Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek.
   
A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon.

2021. október 11.

(MTI/APA/dpa)