Kezdőlap » Amy Winehouse személyes tárgyaiból rendeznek árverést Beverly Hillsben
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra Nagyvilág

Amy Winehouse személyes tárgyaiból rendeznek árverést Beverly Hillsben

A fiatalon elhunyt Grammy-díjas brit énekesnő, Amy Winehouse személyes tárgyait bocsátja árverésre november elején Beverly Hillsben a Julien’s Aukciósház.

A mintegy 800 tétel között szerepel az énekesnő zöld-fekete miniruhája, amit utolsó koncertfellépésén viselt, és az szív alakú, piros Moschino táska is, ami több fotóján is látható. Ezek a tárgyak az előzetes becslés szerint darabonként 15-20 ezer dolláros (4,5-6 millió forintos) áron kelhetnek el. Martin Nolan, az aukciósház igazgatója elmondta: Winehouse szülei most látták elérkezettnek az időt arra, hogy megváljanak tíz éve elhunyt lányuk személyes és pályafutásához kapcsolódó relikviáitól. Az énekesnő 2011. július 27-én halt meg alkoholmérgezésben. Utolsó fellépése Belgrádban volt egy hónappal korábban. Nolan – aki két éve készíti elő az árverést – hozzátette: a szülők szeretnék, ha a tárgyak olyan rajongókhoz kerülnének, akik értékelik Winehouse hagyatékát.
    
Az énekesnő legtöbb ruháját 2-4000 dolláros (624 ezer-1,2 millió forintos) áron kínálják. Az övekre, parfümökre, cipőkre, gitárokra, dobfelszerelésekre 50-100 dolláros (16-31 ezer forintos) árnál kezdődik majd a licitálás. Winehouse eredeti zenéje és megjelenése világszerte felkeltette a közönség érdeklődését. Rövid pályája alatt azonban csak két stúdióalbuma jelent meg, a Frank és a Back to Black. Az énekesnő gyakran beszélt alkohol- és drogfüggőségéről. A november 6-ára és 7-ére meghirdetett aukció bevételének egy része az Amy Winehouse Alapítványt támogatja, amelynek célja „a gyerekek és fiatalok önbecsülésének és életrevalóságának erősítése”.

2021. október 17.

(MTI/Reuters)