Kezdőlap » Vesztegetés és fenyegetés miatt őrizetbe vettek egy szerb férfit Budapesten
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Vesztegetés és fenyegetés miatt őrizetbe vettek egy szerb férfit Budapesten

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el egy szerb férfi ellen – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

Csütörtök hajnalban rendőrök intézkedtek a férfi ellen Budapest belvárosában, miután a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére több kereszteződésben megállás nélkül áthajtott autójával. A rendőrök észlelték, hogy erősen alkoholos a férfi lehelete, a sofőr pedig nem is vitatta, hogy ittasan vezetett. Ekkor a szerb férfi először 20 eurót ajánlott fel a rendőröknek, hogy elhajthasson a helyszínről, de a hatóság munkatársai visszautasították az ajánlatot, ezért 200, 500, majd végül 1000 eurót ajánlott, de ezt sem fogadták el.
    
A sofőr az alkoholszondát nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították. A 36 éves férfi az előállító helyiségbe őt kísérő, korábban vele szemben intézkedő rendőröket megfenyegette, elintézi, hogy egy-egy golyót kapjanak a fejükbe. A nyomozó ügyészség elrendelte a szerb férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatását – áll a közleményben.

2021. október 22.

(MTI)