Kezdőlap » Megrendezte halálát egy indiai férfi az 5 millió dolláros életbiztosításáért
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy Nagyvilág

Megrendezte halálát egy indiai férfi az 5 millió dolláros életbiztosításáért

Megrendezte saját halálát egy indiai férfi: kobrával maratott halálra egy hasonló kinézetű nincstelen embert, hogy megszerezze ötmillió dolláros (1,5 milliárd forintos) életbiztosítását.

Az 54 éves vádlott, aki hosszú évekig az Egyesült Államokban élt, egy kobrát szabadított a hasonmására, s miután az belehalt a kígyómarásba, megszervezte, hogy felvehesse az amerikai biztosítótól az életbiztosítási összeget. Az Indian Express napilap cikke szerint a csalás úgy lepleződött le, hogy a biztosító gyanút fogott és nyomozásra kérte a helyi, Mahárástra állambeli rendőrséget.
    
A tanúvallomások ellentmondásosak voltak. A rendőrség ellenőrizte a férfi telefonhívásait is és rájöttek, hogy a telefont továbbra is használják. Az is kiderült, hogy a csaló a saját unokaöccseként mutatkozott be, amikor azonosította a holttestet. A csalás kísérletével vádolt férfit és négy feltételezett bűntársát is őrizetbe vették.
    
A lap szerint a biztosítótársaság azért gyanakodott a férfira, mivel négy évvel ezelőtt már megpróbálta megrendezni a felesége halálát is. A csaló dolgát megkönnyítette, hogy két évtized után csak nemrég tért vissza az Egyesült Államokból Indiába, ahol új lakóhelyén még csak kevesen ismerték őt.

2021. november 1.

(MTI/dpa)