Kezdőlap » Vádat emeltek egy fegyházban lévő férfi ellen, aki kábítószerrel átitatott levelet küldetett magának
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Vádat emeltek egy fegyházban lévő férfi ellen, aki kábítószerrel átitatott levelet küldetett magának

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés kísérlete miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy fegyházbüntetését töltő férfi ellen, aki „bikadroggal” átitatott papírlapokat küldetett magának a fegyintézetbe – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen 4F-MDMB-BICA hatóanyag-tartalmú, a „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal átitasson tizenöt A/4-es papírlapot, és azokat küldje el a férfi Baja környékén élő anyjának. A nő – az ügy másik vádlottja – az elkészült preparátumot szeptember elején levélpostai küldeményként adta fel a fiának.
   
 A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak. Az iratok tiszta hatóanyag-tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát. A többszörös visszaeső vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. A férfi és az anya bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt – írták a közleményben.

2021. november 16.

(MTI)