Kezdőlap » Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzmegelőzési Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei várják a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. (kattintásra link)

Érdeklődni a következő időpontokban lehet e-mailben és telefonon:
november 24 és 25 (szerda, csütörtök) 08:00 – 15:30;
november 26. (péntek) 08:00 – 13:00.

2021. november 17.

(Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság)