Kezdőlap » Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Budapesti hírek Bűnügy

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében – tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a bűncselekmény italozó életmódot folytató férfi sértettje a női elkövető érdi házában lakott, szívességi lakáshasználóként. Tavaly augusztusban a nő és két férfi társa megegyezett abban, hogy a sértettet kiteszik a házból. A két férfi levette felső ruházatát, hogy ne legyen véres, majd bement a súlyosan ittas, alvó sértetthez. Egyikük ököllel, több alkalommal megütötte a sértettet, közben a másik magához vett egy a szobában talált, huszonhárom centiméter pengehosszúságú kést. Miután az éppen magához térő sértett védekezni próbált, az egyik elkövető tizenegyszer megszúrta.
    
A sértett néhány percen belül meghalt, a két férfi elmenekült. A cselekmény kitervelésében részt vevő nő másnap értesítette a hatóságokat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány napon belül elfogta az elkövetőket. A Pest Megyei Főügyészség a két férfi ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, míg a nő ellen súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat.

2021. december 2.

(MTI)