Kezdőlap » Elhunyt Anne Rice, a Vámpírkrónikák szerzője
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Elhunyt Anne Rice, a Vámpírkrónikák szerzője

Nyolcvanéves korában elhunyt Anne Rice amerikai írónő, a Vámpírkrónikák című horrorsorozat szerzője.

A modern kor egyik legolvasottabb szerzője szélütés következményeibe halt bele szombaton – közölte fia, Christopher Rice a közösségi oldalán. Anne Rice New Orleans-ban született és utolsó éveit is ott élte le. Mint fia közölte, szűkkörű ceremónia keretében a New Orleans-i családi kriptában helyezik örök nyugalomra.
    
Az írónő leghíresebb könyve első publikált regénye, az Interjú a vámpírral, amelyet öt hét alatt írt 1973-ban, és amelyből 1994-ben azonos címmel nagysikerű film is készült Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. Ez a film hozta el Rice-nak az igazi világhírt, de megfilmesítették egy másik, 1988-as horrorját is, a Kárhozottak királynőjét, amelyből Michael Rymer forgatott filmet 2002-ben.
    
Miközben a Vámpírkrónikák és A Myfair-boszorkányok élete című regényciklusaival szárnyára kapta a hírnév, az írónő személyes életét súlyos tragédiák rázták meg. Húszévesen férjhez ment Stan Rice költőhöz, és első gyermekük, egy kislány ötévesen elhunyt leukémiában. 2002-ben férjét is eltemette, akinek agydaganata volt, nála pedig súlyos cukorbetegséget diagnosztizáltak. Művei csaknem százmillió példányban keltek el világszerte.

2021. december 13.

(MTI/AP)