Kezdőlap » Elon Musk 12 milliárd dollárért adott el Tesla-részvényeket a múlt hónapban
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Gazdaság

Elon Musk 12 milliárd dollárért adott el Tesla-részvényeket a múlt hónapban

Elon Musk, a Tesla alapító-vezérigazgatója az elmúlt egy hónapban 12 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket.

Musk a november elején a Twitteren tartott szavazás eredményének megfelelően a tulajdonában lévő részvények 10 százalékát értékesíti, nagyjából 21 milliárd dollár értékben. Az üzletember legutóbb csütörtökön adott el tulajdonrészt: 934 ezer 91 részvényt értékesített 963 millió dollár értékben. A Twitteren tartott szavazást megelőzően Elon Musk volt a Tesla legnagyobb részvényese 17 százalékos pakettel, amelynek értéke 200 milliárd dollár körüli. A részesedésből beígért 10 százaléknyi hányad eladása – amely csaknem 17 millió részvénynek felel meg -, 21 milliárd dollár körüli bevételt hozhat. Ahhoz, hogy ezt a tervet sikerüljön elérnie a vállalatalapítónak, még mintegy 6,9 millió Tesla-részvényt kell eladnia.
    
Az idén 50 éves Elon Musk a világ egyik leggazdagabb embere, többek között a Tesla Motors és a SpaceX vállalatok alapítója. Musk 2004-ben beszállt az egy évvel korábban alapított Tesla Motors autógyártó startupba, amelynek főrészvényese és elnöke lett. A Tesla a piaci tőkeértéke alapján a világ legnagyobb autógyára lett, értékesebb, mint a Ford és a General Motors együttesen. Elon Musk a Forbers magazin naponta frissülő leggazdagabb embereinek a listáján szombaton a második volt, vagyona 266,4 milliárd dollárt tett ki, 3,1 milliárd dollárral nőtt egyetlen nap alatt.

2021. december 13.

(MTI/Reuters/TASZSZ)