Kezdőlap » Európai siker a bűnmegelőzési tanács fiataloknak szóló projektje
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Európai siker a bűnmegelőzési tanács fiataloknak szóló projektje

Európai fődíjat nyert a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) Kérj segítséget! című komplex bűnmegelőzési programjával, amelyben a kiskorúak közötti erőszak és zaklatás formái ellen keresik a megoldásokat. Egyebek mellett kisfilm és interaktív előadások segítenek ebben – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) a Legjobb európai bűnmegelőzési gyakorlat című nemzetközi konferencián kereste a kiskorúak közötti erőszak és zaklatás online és offline formáit megelőző gyakorlatot. Garamvölgyi László, az NBT kommunikációs igazgatója a műsorban elmondta, az Ask for help! azaz Kérj segítséget! című komplex prevenciós programjával az NBT nyerte az első díjat és a vele járó tízezer eurót, megtörve a hosszú évek óta tartó skandináv hegemóniát.
    
A kommunikációs igazgató a magyar pályázatról szólva hangsúlyozta, nagy szerepet kapott benne a kompetenciafejlesztés, mivel bizonyos kompetenciák is hozzájárulnak a veszélymegelőzéshez, azzal, hogy csökkentik a bűncselekmények bekövetkezésének veszélyét. Azt mondta, a magyar pályázatban nem ajánlásokat, javaslatokat dolgoztak ki, hanem kompetenciákat mutatnak be. A pályázatban – amely megtekinthető az NBT honlapján – konkrét esetekből vonnak le általánosítható, más országokban is alkalmazható tapasztalatokat.

2021. december 13.

(MTI)