Kezdőlap » Martin Scorsese Intézetet hoz létre a New York-i Egyetem
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Martin Scorsese Intézetet hoz létre a New York-i Egyetem

Martin Scorsese Intézetet hoz létre az New York-i Egyetem George Lucas és Mellody Hobson adományából.

Scorsese alma matere kedden jelentette be a Globális Filmművészeti Intézet létrehozását, amely az amerikai rendező nevét fogja viselni.

Az intézetben helyet kap egy virtuális filmkészítő központ, a Martin Scorsese filmtanulmányok kar és a diákokat ösztöndíjjal fogják támogatni.
 A Hobson/Lucas Családi Alapítvány, amelyet a Star Wars-filmek készítője és felesége, Mellody Hobson irányít, nagyösszegű adományával tette lehetővé az új filmintézet létrehozását.
„Ez egy páratlan és csodálatos megtiszteltetés számomra, és köszönöm kedves, öreg barátomnak, George Lucasnak, feleségének és alapítványuknak ezt a megtiszteltetést” – írta közleményében Scorsese.

Scorsesének hosszú történelme van az egyetem filmprogramjában. Diákként itt készítette első rövidfilmjeit, itt szerezte mesterdiplomáját 1968-ban, majd oktatóként az alapképzésben részt vevő diákokat tanította filmkészítésre. 1992-ben az egyetem Tisch Művészeti Iskolája tiszteletbeli doktori címet adományozott neki. Scorsese jelenleg a művészeti iskola vezetőségének a tagja.

2021. december 22

(MTI)