Kezdőlap » Hetvenhat év után érkezett meg egy amerikai katona levele Németországból
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Nagyvilág Színes-érdekes

Hetvenhat év után érkezett meg egy amerikai katona levele Németországból

Egy Németországban állomásozó amerikai katona édesanyjának írt levele 76 év után érkezett meg Massachusettsbe.

John Gonsalves őrmester 22 évesen írta a levelet 1945 decemberében Woburnben élő édesanyjának, miután véget ért a 2. világháború. A felbontatlan levél 75 évig hevert az amerikai postaszolgálat egy pittsburghi hivatalában, mielőtt megtalálták volna.

„Drága Anya! Ma kaptam meg a másik leveledet, és nagyon örültem, hogy jól mennek a dolgok. Ami engem illet, jól vagyok, minden rendben. De ami a kaját illeti, az többnyire elég pocsék” – olvasható a levélben.

Gonsalves 2015-ben hunyt el. Édesanyja sincs már az élők sorában. A posta azonban megtalálta a katona özvegyének, Angelinának a címét. A pár öt évvel a levél elküldése után ismerkedett meg egymással. A posta alkalmazottai nemcsak az eredeti levelet küldték el az özvegynek, hanem egy kísérőlevélben azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontosnak tartották az egykori levél eljuttatását. A Gonsalves család a levél kézhezvétele után felhívta a postát és köszönetet mondott.
    
Angelina Gonsalves a helyi televízióban elmondta: hihetetlennek tartja, hogy 76 év után megkapták férje kézzel írott levelét. A 89 éves özvegy hozzátette, úgy érezte a levél láttán, mintha visszatért volna a férje.

2022. január 7.

(MTI/AP)