Kezdőlap » Hszi Csin-ping: Fontosabbnak tartom az életerőt, amelyet az olimpia hoz Kínának
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Sport

Hszi Csin-ping: Fontosabbnak tartom az életerőt, amelyet az olimpia hoz Kínának

Többször elmondtam, hogy a tiszta víz és a zöld hegy, arany és ezüst vagyon lehet a népnek, de most a jég és a hó ugyanilyen hatással vannak Kínára, előmozdítják a „jeges és havas gazdaság fejlesztését” – közölte Hszi Csin-ping kínai államelnök január 25-én Pekingben Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. Hszi elnök elmondta, hogy a kínai érmek számánál fontosabbnak tartja az életerőt, amelyet az olimpia hozhat Kínának a jövőben.

Hszi Csin-ping szerint a hatéves felkészülés eredményeképpen minden készen áll a pekingi téli olimpia megrendezéséhez, Kína megvalósítja ígéretét: egy egyszerű, biztonságos és nagyszerű olimpiát rendez a világnak.

„Ez az első olyan globális integrált sportesemény a Covid-járvány kitörése után, amelyet menetrend szerint rendeznek meg” – jelentette ki Hszi elnök.

A téli olimpia rendezése kapcsán már elmondtam, hogy a pekingi téli olimpiát nemcsak az egész kínai népesség, hanem a nemzetközi társadalom is támogatja – közölte a kínai államelnök. Hszi Csin-ping szerint a pekingi téli olimpián közel 90 ország és régió majdnem 3000 sportolója vesz részt, és a legtöbb aranyérmet fogják kiosztani a téli olimpiák történetében. Bízunk abban, hogy megvédhetjük a résztvevők, illetve a kínai nép egészségét és biztonságát – mondta Hszi Csin-ping.

Hszi Csin-ping szerint Kína megvalósította, hogy több mint 300 millió ember vegyen részt a „jeges és havas” sportokban, amely egyrészt jelentős teljesítmény, másrészt hozzájárult a sporthatalom kiépítéséhez.

A találkozó során Thomas Bach először kínaiul köszöntötte a kínai népet. Bach szerint az érintett kínai hivatalok és a kínai nép közös erőfeszítésével kiválóan és zökkenőmentesen működnek az olimpia munkálatai, különösen a stadionokban, emellett tökéletesek a járványkezelési módszerek és a fenntartható működési gondolatok.

Kína megvalósította, hogy több mint 300 millió ember űz valamilyen téli sportot, amely kitűnő teljesítmény és jelentős hozzájárulás a pekingi téli olimpiához, a kínai népi és a nemzetközi olimpiai sporthoz – jelentette ki Bach. A NOB-elnök szerint a pekingi téli olimpiára sok ország először küld delegációt, ami azt jelenti, hogy Peking kiterjedt támogatást kapott a nemzetközi társadalomból, a nemzetközi társadalom ellenzi a sport átpolitizálását. A pekingi téli olimpia a Tigris évének legnagyobb ajándéka lesz, amelyet a világ ad a kínai népnek – mondta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.             

2022. január 26.

(China Media Group)

(x)