Kezdőlap » Március 2-ig jelentkezhetnek a 22 évesnél fiatalabb hegedűsök a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Március 2-ig jelentkezhetnek a 22 évesnél fiatalabb hegedűsök a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre

Március 2-ig jelentkezhetnek a 22 évesnél fiatalabb hegedűsök a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) szervezésében megvalósuló Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által 2017-ben életre hívott 7 ezer eurós (mintegy 2,5 millió forint) összdíjazású versenyt idén 4. alkalommal, július 7. és 16. között rendezik meg a Magyar Zene Házában, közvetlenül a FAB nyári kamarazenei fesztiválja előtt – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli, a zsűri elnöke Hagai Shaham izraeli hegedűvirtuóz, Fehér Ilona utolsó tanítványa.  
    
A nyertesek az eseménysorozat részeként gálakoncertet adhatnak, részt vehetnek a zsűri tagjainak mesterkurzusain, valamint a FAB 2022 próbáin és koncertjein is. Az eseménysorozat tehát nemcsak arra kíván lehetőséget teremteni az ifjú hegedűsöknek, hogy tehetségükkel megmutatkozzanak a nagyvilág előtt, hanem arra is, hogy tanuljanak. A verseny nyitó- és zárókoncertjét a Magyar Zene Házában tartják.

2022. február 4.

(MTI)