Kezdőlap » A kínai közmédia is kivette részét a téli olimpiai játékok megnyitójának sikeréből
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb Sport

A kínai közmédia is kivette részét a téli olimpiai játékok megnyitójának sikeréből

A 2022. évi pekingi téli olimpiai játékok megnyitója sikeresen lezajlott. A China Media Group (CMG) dolgozói mind a helyszíni élő közvetítésből, mind a szerkesztőségi munkából alaposan kivették részüket.

Yu Lei (Jü Lej), a CMG-hez tartozó Nemzeti Kincstárak című program rendezője volt felelős a téli olimpiai játékok megnyitójának közvetítéséért. A számítógépén található dokumentumok közül több mint 600 kapcsolódik a megnyitó- és záróünnepség közvetítéséhez, képi megjelenítéséhez.

A téli olimpia megnyitóján a 24 szoláris alkotóelemet tartalmazó, hagyományos kínai holdévre utaló és a tavasz kezdetével végződő visszaszámlálás újszerűsége és megvalósítása nagy érdeklődést keltett a nézőkben. Ezzel kapcsolatban Yu Lei elmondta, hogy a visszaszámlálásban több kulturális elem is rejtőzik, egyebek  mellett kifejezte a kínaiak érzéseit, a kínai történelmet, valamint a természet és az emberiség közötti harmóniát.

A megnyitó romantikus légköre is általános sikert aratott a közönség soraiban. Chen Yan (Csen Jan), a CMG munkatársa, egyben a megnyitó művészeti igazgatója azt emelte ki, hogy az ünnepség látványa főleg a csúcstechnológia és a művészet integrálásnak volt köszönhető.

„Számomra a legizgalmasabb pillanat az volt, amikor az utolsó fáklyavivők elhelyezték a fáklyát a hópehelyben, amely ragyogni kezdett a Madárfészekben” – fogalmazott Chen.

Chen Yan megjegyezte, hogy miközben a nézők a csodálatos megnyitóban gyönyörködtek, a közvetítés közben a stáb nagy kihívásokkal nézett szembe. A CMG technikai stábja szorgalmának és tehetségének köszönhetően végül tökéletes munkát végzett – nyilatkozta a művészeti igazgató.

A beszámolók szerint a megnyitón alkalmazott 16K-s LED-képernyőt is a CMG biztosította. Külön említésre méltó, hogy a megnyitón használt képernyők területe elérte a 15 ezer négyzetmétert, ami nemzetközi szinten is rekordnak számít. A technikai biztosítás mellett a CMG a megnyitóról kínai, angol és francia nyelven is élő közvetítést adott, hogy a globális nézőközönség is első kézből kapjon beszámolót egy világra szóló, csodálatos eseményről.

2022. február 6.

(China Media Group)

(x)