Kezdőlap » Rekordszámú csapat mérte össze tudását a KSH középiskolai vetélkedőjén
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Gazdaság

Rekordszámú csapat mérte össze tudását a KSH középiskolai vetélkedőjén

A Központi Statisztikai Hivatal által nyolcadik alkalommal megszervezett középiskolai statisztikai csapatversenyre, a STAT WARS-ra rekordszámú, 175 darab négyfős csapat nevezett, összesen 700 diák mérette meg magát a versenyen – tájékoztatta a KSH az MTI-t.

A vetélkedő online döntőjén a 9-10. évfolyamosok közül tizenegy, a 11. és annál magasabb évfolyamban hat csapat mérte össze tudását. Az első helyezett a 9-10. évfolyamos korosztályon belül a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum „Deákos csipetcsapat” nevű csapata lett; a második díjat a Bajai SZC Türr István Technikum „Pontrablók” csapata, a harmadikat pedig a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum „Rozi és a 3 muskétás” nevű csapata nyerte el.
    
A 11. és magasabb évfolyamos korosztályban a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium „STAT4s” csapata győzött; a dobogóra továbbá felkerült még a Bajai SZC Türr István Technikum „Türrös Cések” csapata és a Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum „KikészítŐk” csapata.
    
A korosztályok első három helyezett csapata és felkészítő tanáraik ajándékutalványt és tárgynyereményt nyertek. Az első és második helyezettek az Eurostat által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is részt vesznek idén tavasszal – közölte a KSH.

2022. február 23.

(MTI)