Kezdőlap » Kókuszkrémkonzervet hívtak vissza a forgalomból nem engedélyezett anyagok kioldódása miatt
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Gazdaság

Kókuszkrémkonzervet hívtak vissza a forgalomból nem engedélyezett anyagok kioldódása miatt

A forgalmazó Paleo Centrum Kft. visszahívta a forgalomból az Aroy-D Kókuszkrém elnevezésű terméket, mert a csomagolásból nem engedélyezett anyagok oldódhatnak ki – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A visszahívás a 400 milliliteres, 2024 március 16-i minőségmegőrzési idejű Aroy-D kókuszkrém konzervekre vonatkozik. A Nébih felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a terméket ne fogyasszák el. A forgalmazó kéri, hogy a konzervet vigyék vissza a vásárlás helyére.
    
A terméket a biszfenol-A és ciklo-di-BADGE csomagolásból történő kioldódása miatt hívták vissza a forgalomból. A Nébih tájékoztatása szerint a biszfenol-A (BPA) az iparban széles körben alkalmazott szintetikus vegyület, élelmiszerekbe a polikarbonát műanyagból készült étel- és italtárolókból, valamint konzervek belső bevonatából kerülhet. Egyes állatkísérletes tanulmányok szerint már alacsony dózisban is toxikus hatásai lehetnek, a potenciális toxikológiai hatások nagyobb mértékben befolyásolhatják a fejlődő szervezetet.

2022. február 24.

(MTI)