Kezdőlap » Hétköznap is a Mexikói útig közlekedik a 82-es troli március közepétől
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Budapesti hírek

Hétköznap is a Mexikói útig közlekedik a 82-es troli március közepétől

A hét minden napján meghosszabbított útvonalon, az Örs vezér tere és a Mexikói út között jár a 82-es troli március 12-től – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a járat a jelenlegi hétvégi útvonalától eltérő, gyorsabb vonalvezetéssel éri el a földalatti végállomását. A fejlesztéssel egyidőben új sűrítőjárat is indul 82A jelzéssel az Örs vezér tere és az Uzsoki utcai Kórház között. A 82-es troli meghosszabbításának köszönhetően minden időszakban könnyebben elérhetővé válik a Vezér utca és a Szugló utca térségéből a belváros felé közlekedő 1-es metró és 70-es trolibusz, a Hungária körúton végighaladó 1-es villamos, a Csáktornya park felé közlekedő 74-es és 74A trolibuszok, valamint a Rákospalota felé kapcsolatot biztosító 25-ös és 225-ös autóbuszok, miközben a jelenlegi hálózati kapcsolatok is megmaradnak – írták.
    
A közlemény szerint a 82-es trolibusz az Erzsébet királyné útja/Róna utca megállótól az Erzsébet királyné útján keresztül éri el a Mexikói út metróállomást, a Szőnyi út térsége a 32-es buszokkal továbbra is elérhető marad. A járat hétköznapokon 15-20, hétvégén 10-15 percenként jár március közepétől az Örs vezér tere és Mexikói út között, emellett a munkanapokon 5 és 21 óra között a 82A betétjárat is segíti a közlekedést az Örs vezér tere és az Uzsoki utcai Kórház között, így a közös szakaszukon hétköznap 7-10 percenként közlekednek a trolibuszok.
    
A 82-es trolibusz vonalán a jövőben kizárólag modern, alacsonypadlós, klimatizált, járművek közlekednek, melyek a Róna utca és a Mexikói út közötti szakaszt önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással teszik meg – közölte a BKK.

2022. március 2.

(MTI/BKK)