Kezdőlap » Djokovic bízik a Roland Garroson való indulásában az oltásszabály enyhítése után
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Koronavírus Sport

Djokovic bízik a Roland Garroson való indulásában az oltásszabály enyhítése után

Novak Djokovic bízik benne, hogy a francia járványügyi szabályok enyhítése nyomán indulhat az év második Grand Slam-versenyén, a párizsi Roland Garroson.

A francia sportminisztérium január közepén jelentette be, hogy az összes néző és versenyző csak akkor léphet be nyilvános helyre, ha be van oltva. Ez megakadályozta volna a címvédés lehetőségét a 34 esztendős szerb kiválóság számára, aki oltatlansága miatt – kilencszeres bajnokként – nem indulhatott el januárban az Australian Openen.
    
Jean Castex francia miniszterelnök bejelentése szerint azonban a koronavírus-járvány ötödik hulláma a közös erőfeszítéseknek köszönhetően fokozatosan lecseng, ennek nyomán a jelenlegi előírások március 14-én érvényüket vesztik. Így – a férfiak világranglistáján az első száz közül egyedüliként oltatlan – Djokovic reméli, hogy elindulhat az április 10-én kezdődő monte-carlói tornán, valamint a május 22-én rajtoló Roland Garroson is.
    
A világelsőségről ezen a héten lecsúszó, az edzőjével tizenöt esztendei közös munka után szerdán szakító Djokovic oltatlansága miatt ebben a hónapban nem vehet részt a nagy amerikai tornákon.

2022. március 3.

(MTI/dpa)