Kezdőlap » A CMG kommentárja: Ne kritizálják többé Kínát!
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb Koronavírus

A CMG kommentárja: Ne kritizálják többé Kínát!

“Az eddigi legfertőzőbb új fajta (xbb. 1.5) járványtörzs elterjedésével a Covid–19 esetek és kórházi ellátások száma gyorsan nő”, “az xbb. 1.5 előfordulása rakétaként szárnyal”, “Houston, a világszínvonalú orvosi rendszeréről híres város nem tudott további csecsemőket fogadni szinkytiális vírussal”. A legutóbbi jelentések a CNN-től és más médiumoktól az Egyesült Államokban kialakult járványt mutatják be.

A vírus szinte minden változata elterjedt az Egyesült Államokban a Covid–19 kitörése óta, több mint 100 millió megerősített esetet, több mint 1,08 millió halálesetet regisztráltak, és 250 000 gyermeket tett a Covid–19 árvává. 2021-ben az Egyesült Államokban a várható élettartam 76,4 évre csökkent, ami 1996 óta a legalacsonyabb mutató.

Az elmúlt három évben a kínai kormány szigorú megelőzési és ellenőrzési politikát hajtott végre a súlyos járvány időszakában, ellenállt a globális járvány öt hulláma hatásainak, jelentősen csökkentette a súlyos és a halálos esetek számát, és értékes időt nyert a vakcinák, az orvosi kezelési eszközök és egyéb erőforrások fejlesztésére és alkalmazására. Más országokhoz hasonlóan Peking járványmegelőzési politikájának optimalizálása és kiigazítása is alkalmazkodási időszakon ment keresztül. Kína különösen hatalmas lakossággal rendelkezik, társadalma súlyosan elöregedő fázisban van, ezért rövid távon elkerülhetetlenül olyan problémákkal fog szembesülni, mint a fertőzöttek számának és az orvosi kezelés iránti keresletnek az intenzívebb növekedése.

A kínai kormány mindent megtett a nép életének és egészségének védelme érdekében. Covance brit dokumentumfilmes az elmúlt három évben Kínában tartózkodott, mint mondta: „Mindig is kedvezményezett voltam Kínának a népek életének és egészségének védelmére irányuló erőfeszítéseiben.”

Január 6-án Kína kiadta az új koronavírus-fertőzés diagnózisának és kezelési tervének tizedik verzióját, tovább optimalizálva a “klinikai tipizálást”, javítva a kezelési módszereket és kiigazítva a kibocsátási normákat. Január 8-án Kína az új koronavírus-fertőzését “B A kategória ellenőrzéséről” “B B kategória ellenőrzésre” módosította, és a továbbiakban nem fog fertőző betegségek kezelésére irányuló karanténintézkedéseket hozni az országba belépő személyek és áruk számára. Ez Kína legújabb erőfeszítése annak érdekében, hogy az idő és a helyzet szerint optimalizálja járványmegelőzési politikáját, továbbá felelősséget vállaljon a népért, és elősegítse a világgazdaság fellendítését.

2023. január 8.

(China Media Group)

(x)