Kezdőlap » New Yorkban bemutatták a CMG tavaszünnepi gálaműsorának előzetesét
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb Hírek

New Yorkban bemutatták a CMG tavaszünnepi gálaműsorának előzetesét

Január 26-án New Yorkban a CMG ízelítőt adott idei tavaszünnepi gálaműsorából az Egyesült Államokban népszerűsítve Kína e hagyományos kulturális programját. Az eseményen kínai kalligráfiák, kínai és angol nyelvű dalok, divatbemutató és hagyományos táncok is szerepeltek.

Shen Haixiong, a CMG igazgatója videókapcsolaton közvetített üdvözlő szavaiban utalt rá, a legnagyobb hagyományos kínai családi ünnepet, a holdújév beköszöntéhez kapcsolódó tavaszünnepet az ENSZ naptárjában hivatalosan is szabadsággal járó ünneppé nyilvánították. A holdújév beköszöntekor is százmilliók nézik majd a tavaszünnepi gálát. Az idei lesz a 41. gálaműsor, amelyet a CMG 68 nyelven közvetít, illetve oszt meg platformjain a világ különböző pontjain élők számára.

Zhang Jun, az ENSZ kínai delegációjának képviselője emlékeztetett, hogy a loong, amelynek idén február 10-én következik az éve, a kínai nemzetiség jelentős spirituális szimbóluma, amely igazságot, erőt, bátorságot, haladást és boldogságot fejez ki. „Tegyünk az idén a sárkány szellemiségének segítségével egyégesebben erőfeszítéseket a világ békéjére” – szólított fel Zhang.

Miguel Ángel Moratinos, az ENSZ főtitkár-helyettese a New York-i eseményen kifejezte újévi jókívánságait, egyben megköszönte a kínai kormány által az ENSZ-nek nyújtott támogatást, és közölte, hogy támogatja Hszi Csin-ping elnök „globális civilizációs kezdeményezését”. „Minden ember egy ég alatt él, ezért rendkívül fontos a béke és az együttműködés” – hangoztatta a főtitkár-helyettes.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2024. január 28.

(x)