Kezdőlap » Griezmann visszatért az Atléticóhoz, amely kölcsönadta Saúlt
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Sport

Griezmann visszatért az Atléticóhoz, amely kölcsönadta Saúlt

Antoine Griezmann az FC Barcelonából visszatért az Atlético Madrid labdarúgócsapatához, amely kölcsönadta Saúl Níguezt a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-nek.

A franciákkal 2018-ban világbajnok Griezmann két évvel ezelőtt – 120 millió euró ellenében – igazolt a fővárosi klubtól a katalán együtteshez. A klubok közleménye szerint a Barcelona egyéves kölcsönadásban állapodott meg a támadó volt együttesével. Hozzátették: a szerződés bármely csapat számára lehetőséget kínál a kölcsönadás, illetve -vétel egyéves meghosszabbítására. A Barcelona tájékoztatása alapján lehetséges vételi opció is szerepel a szerződésben – ami spanyol sajtóhírek szerint 40 millió euró –, illetve a bajnoki címvédő madridiak teljes egészében átvállalták Griezmann éves fizetését. A katalánok honlapjának közlése szerint a 30 éves futballista 102 tétmérkőzésen lépett pályára – ezeken 89-szer a kezdőcsapatban – és 35-ször volt eredményes csapatukban.
    
Az Atlético Madrid keretéből ugyanakkor távozott Saúl Níguez, a 26 éves középpályás 2008 óta volt a klub játékosa, és egyéves kölcsönadási időszakát leszámítva 2012-től tartozott az első kerethez. A madridiaknál 340 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. A londoni együttes egy évre vette kölcsön a spanyol válogatott játékost, sajtóhírek szerint 5 millió euróért, és jövőre 40 millió euróért végleg megszerezheti a tulajdonjogát. Marina Granovszkaja, a Chelsea klubigazgatója kiemelte: tapasztalt, azonnal bevethető, képességeit már a legmagasabb szinten is bizonyító labdarúgót szerződtettek, akire fontos feladatok várnak az idényben öt versenysorozatban is érdekelt klubnál.

2021. szeptember 1.

(MTI/Reuters)