Kezdőlap » Megnyitotta legnagyobb szórakoztatóparkját a Universal Stúdió Kínában
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Nagyvilág Színes-érdekes

Megnyitotta legnagyobb szórakoztatóparkját a Universal Stúdió Kínában

Megnyitotta legnagyobb szórakoztatóparkját az amerikai Universal Stúdió Pekingben. Szerdán meghívott vendégek ismerkedhettek meg a hollywoodi szórakoztató komplexummal, a látogatókat szeptember 20-tól várják a parkban.

Az idegenforgalmi látványosság a 21 milliós kínai főváros központjától 30 kilométerre elhelyezkedő Tuncsou városrészben található, saját metrómegállóval rendelkezik. Területén két nagy hotel, 80 étterem, 30 üzlet, 24 színpad és 37 attrakció kapott helyet, amelyek olyan népszerű filmek alakjait és történeteit elevenítik fel, mint például a Harry Potter, a Transformers, a Kung Fu Panda, a Jurassic Park, a Minyonok és a Vízivilág.
    
Évente több mint tízmillió vendégre és tízmilliárd jüan (453,5 milliárd forint) bevételre számítanak a Universal Beijing Resort üzemeltetői. A felépítés költségeit 50 milliárd jüanra (2267 milliárd forintra) becsülik. Az építkezés 2015-ben kezdődött. A hollywoodi, orlandói, szingapúri és oszakai szórakoztatópark után ez a Universal Stúdió ötödik és négy négyzetkilométeres területével egyben legnagyobb parkja, a harmadik Ázsiában és az első Kínában.
    
A koronavírus-járvány miatt a nyitás több hónappal eltolódott. Holott Kínában már csak nagyon kevés fertőzést regisztrálnak, továbbra is mérik a látogatók testhőmérsékletét, a vendégeknek elővigyázatosságból maszkot kell viselniük, védettségüket telefonos applikációval kell igazolniuk és távolságot kell tartaniuk egymástól. Az új park konkurenciát jelent a sanghaji és hongkongi Disneyland és számos kínai szórakoztatópark, köztük a csupán 17 kilométer távolságra, ugyanazon metróvonalon elhelyezkedő pekingi Happy Valley számára.

2021. szeptember 4.

(MTI/dpa)