Kezdőlap » A Combinók homokszóró rendszerének meghibásodása miatt nem jártak a nagykörúti villamosok ma reggel
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Budapesti hírek

A Combinók homokszóró rendszerének meghibásodása miatt nem jártak a nagykörúti villamosok ma reggel

A Combino-villamosok homokszóró rendszerének meghibásodása miatt nem járt szerda délelőtt a 4-es és a 6-os villamos – közölte a BKV Zrt. az MTI-vel.

A Budapesti Közlekedési Központ reggel azt közölte a Facebookon, hogy a 4-es és a 6-os villamos vonalán jármű-meghibásodások miatt pótlóbusz járt a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között. A BKV közleménye szerint a 4-es villamosvonalon részlegesen, míg a 6-os villamosvonalon teljes buszpótlással oldották meg a közlekedést. Mint írták, az érintett járművek átvizsgálását, valamint javításukat munkatársaik azonnal megkezdték, a forgalom 12 órára helyreállt.
    
Jelezték, hogy a kiesést a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki; a problémát a porral szennyezett homok okozta. Az úgynevezett fékezőhomokot a BKV a szerződött partnerétől szerzi be, tehát a nem megfelelő minőségű homok is a külső beszállítótól származik.
    
Hangsúlyozták, hogy a homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetők a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni az utasok biztonságát és testi épségét. A BKV elnézést kért az utasoktól, és jelezte, hogy az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megteszik a szükséges intézkedéseket.

2021. október 6.

(MTI)