Kezdőlap » Egy ausztrál nő 44-szer úszta át a La Manche-csatornát
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Nagyvilág Színes-érdekes

Egy ausztrál nő 44-szer úszta át a La Manche-csatornát

Egy ausztrál úszónő 44. alkalommal úszta át szerdán a La Manche-csatornát és ezzel új rekordot állított fel.

A 36 éves Chloe McCardel szerdán az észak-franciaországi Pointe de la Courte Dune-nél ért partot 10 órányi úszás, 34 kilométer megtétele után, és vált a La Manche nem hivatalos királynőjévé. A vízből kilépve az extrémsportoló az ausztrál nemzeti zászlóba bugyolálva integetett az őt ünneplő tömegnek, és azt mondta, hogy már régóta várt erre a pillanatra.
    
Chloe McCardel spirituális otthonának nevezte a Nagy-Britanniát a kontinentális Európától elválasztó tengerszorost, és azt mondta, hogy a rekord felállításával inspirálni akarja a lányokat, és bebizonyítani nekik, hogy minden lehetséges. Az úszás megkezdése előtt, még a nagy-britanniai oldalon úgy vélekedett, hogy a nők nem kapják meg teljesítményeikért azt az elismerést, amely megilletné őket, és azt mondta, hogy ezen változtatandó példakép akar lenni más nőknek és a lányoknak. McCardel alig néhány napja úszta át 43. alkalommal a csatornát, utolérve az addigi rekordert, a brit Alison Streetert.
    
Az ausztrál sportolónő, aki már 11 éves volt, amikor megtanult úszni, először 2009-ben úszta át a világ legforgalmasabb víziútját, amelyen 2015-ben 37 óra alatt egymás után háromszor is átkelt úszva. A férfiak közül a legtöbbször – 34 alkalommal – a brit Kevin Murphy úszta át a La Manche-csatornát.

2021. október 14.

(MTI/dpa)