Kezdőlap » Tizenötmillió forintot csalt ki egy házaspár társkeresőn megismert férfiaktól
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Bűnügy

Tizenötmillió forintot csalt ki egy házaspár társkeresőn megismert férfiaktól

Az újpesti rendőrök elfogtak egy házaspárt, amely társkeresőn tizenötmillió forintot csalt ki több férfitől – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves nő június elején egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfival, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi több alkalommal is küldött pénzt, összesen mintegy 850 ezer forintot. Az asszony álnéven további hat férfitől is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt. A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahelye megszűnésére, fodrász vizsgára, utazási költségre, szervizköltségre, bírságokra hivatkozva kért pénzt tőlük. A nő a férje bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét sértettől összesen tizenötmillió forint érkezett.
    
Az újpesti nyomozók a házaspár otthonában kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak. A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat. A rendőrök a házaspárt őrizetbe vették és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nő ellen ugyanilyen csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat – írták.

2021. november 10.

(MTI)