Kezdőlap » Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Nagyvilág Színes-érdekes

Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt

Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt.

A rendőrség vasárnap késő este kapott telefonhívást egy nőtől, aki elmondta, hogy „túszul ejtette egy oposszum” a Déli-szigeten lévő Dunedin városában.

„Amikor kilépett a házából és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába”  – idézi Craig Dinnissen főtörzsőrmestert a The Guardian.

Amikor a rendőrök kiérkeztek és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből és felmászott az egyik rendőr lábára. Dinnissen szerint vélhetően egy elszökött házikedvenc, vagy az anyjától nemrég elszakított egyed lehet. A „gyanúsított azonosítása után” a rendőrség a közeli Signal Hill területére vitte az állatot, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a „polgárok további zaklatásának”. Az akció közben sem az oposszumnak, sem az intézkedő hatósági személynek nem esett baja – mondta Dinnessen. A fiatal oposszum valószínűleg félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból – véli Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató.

„A legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna. Kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben” – mondta.

Hozzátette: a városi környezetben az oposszumnak talán nem volt hova futnia.

2021. november 15.

(MTI)