Kezdőlap » 80 éves a külföldre irányuló kínai rádiós műsorsugárzás – Xi Jinping köszöntötte a nemzetközi tömegkommunikáció szereplőit
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Egyéb

80 éves a külföldre irányuló kínai rádiós műsorsugárzás – Xi Jinping köszöntötte a nemzetközi tömegkommunikáció szereplőit

A külföldre irányuló, kínai rádiós műsorsugárzás elindulásának 80. évfordulója alkalmából Xi Jinping (Hszi Csin-ping) kínai államfő üdvözlő táviratot küldött a China Media Group (CMG) dolgozóinak és a külföldre irányuló rádióműsorokat támogató külföldi barátoknak.

Xi Jinping táviratában rámutatott, hogy az elmúlt 80 esztendőben a Kínai Kommunista Párt (KKP) vezetésével a külföldre irányuló rádióműsorokért felelős munkatársak dicsőséges hagyományt teremtettek, nem felejtették el az eredeti célkitűzésüket, s átfogóan bemutatták Kína fejlődését, pozitívan tájékoztattak a kínai történésekről.

Xi Jinping táviratában leszögezte, reméli, hogy a jövőben azok, akik a külföldre irányuló rádióműsorokért felelősök, továbbra is szem előtt tartják az innovációt, megerősítik képességüket a nemzetközi kommunikáció terén, létrehozva ezzel egy globális, első osztályú, új típusú médiát. Ennek köszönhetően tökéletesebb lehet a kínai nemzet fellendülését célzó álom megvalósítása és a média még fontosabb szerepet kaphat az emberiség sorsközösségének kiépítésében – tette hozzá Xi Jinping.

December 3-án Pekingben szemináriumot tartottak a külföldre irányuló kínai rádióműsorok elindításának 80. évfordulója alkalmából, itt ismertették Xi Jinping üdvözlő szavait.

Az eseményen részt vett és felszólalt Huang Kunming (Huang Kun-ming), a KKP Központi Bizottságának tagja. Mint fogalmazott, a CMG munkatársainak Xi Jinping államfő iránymutatásának szellemében, még nagyobb felelősséget kell vállalniuk a külföldre irányuló kommunikációban. A jövőben a rádióban, az interneten és más médián keresztül is széles körben kell tájékoztatniuk a kínai fejlődés útjáról, alakulásáról, és a kínai álláspontról a különböző nemzetközi ügyekben – hangoztatta Huang Kunming.

A yanani (Janan) Xinhua (Hszinhua) Rádió 1941. december 3-án sugározta először japán nyelvű műsorát, s ezzel elindult Kína külföldre irányuló műsorsugárzása. Jelenleg a CMG összesen 44 nyelven, köztük magyarul működtet nemzetközi tömegkommunikációs csatornát.

2021. december 3.

(China Media Group)

(x)