Kezdőlap » Több mint tízezer gyermek látogatott el a pécsi állatkert természettudományos élményközpontjába
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Színes-érdekes

Több mint tízezer gyermek látogatott el a pécsi állatkert természettudományos élményközpontjába

A megnyitása óta eltelt három évben csaknem 11 ezer óvodás és iskolás gyerek látogatta a pécsi állatkert természettudományos élményközpontját

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont és az ahhoz kapcsolódó programok a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósultak meg.

A projekt eredményeképpen csaknem 11 ezer baranyai gyermek jutott el a pécsi állatkertbe és vehetett részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.     A fejlesztések részeként egy 40 fő befogadására alkalmas modern, digitális oktatási eszközökkel ellátott, bútorozott oktatóterem jött létre, hangos-, interaktív- és információs táblákkal felszerelt tanösvény létesült a vadasparkban, létrejött egy, a kárpát-medencei ősmaradványokat bemutató kiállítás és digitális, interaktív eszközökkel gazdagodott a zoo oktatóterme.

A szűk három év alatt 9 féle foglalkoztatási formában 31 féle programot kínált évente megújuló tematikával az Élményközpont, míg az egymásra épülő programokon, számos foglalkoztatási formában 33 együttműködési intézmény vehetett részt élménypedagógiai foglalkozásokon.     Kiemelték: az élményközpont átlagos kihasználtsága 100 fő volt naponta és napi 10 különféle foglalkozás zajlott, melyek átlagos időtartama másfél órás volt. Három év alatt 34 tematikus nyári tábort valósítottak meg.

2021- december 27.

(MTI)