Kezdőlap » Megszabadult apja pénzügyi gyámságától Britney Spears
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
Kultúra

Megszabadult apja pénzügyi gyámságától Britney Spears

Egy Los Angeles-i bíróság azonnali hatállyal felfüggesztette Britney Spears apja 13 éve érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett, a gondnokságot azonban nem szüntette meg, azt ideglenesen egy könyvelő fogja gyakorolni, akit Spears ügyvédei választhatnak ki.

Az ügyben nyár eleje óta folyó bírósági tárgyalás szerdai napján Brenda Penny bíró úgy döntött, hogy megszünteti Jamie Spears felügyeleti jogait Britney 60 milliós vagyona felett, és november 12-re újabb meghallgatást jelölt ki annak megvitatására, hogy teljesen megszüntessék a gyámságot az énekesnő esetében.

„A jelenlegi helyzet tarthatatlan. Egy mérgező légkört tükröz, amely megköveteli Jamie Spears felfüggesztését a mai nappal” – hangoztatta a bíró.

Britney Spears idegösszeomlása miatt 2008 óta állt apja pénzügyi felügyelete alatt, mert a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság illetékes bírája szerint túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra, mentális állapota miatt képtelen volt saját döntéseket hozni. Apját jelölték ki arra, hogy kezelje lánya személyes és pénzügyeit. Előbbiről Jamie Spears 2019-ben lemondott.    
    
A 39 éves Spears idén adott be keresetet apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve.

„Vissza akarom kapni az életemet. Hiszem, hogy ez a gondnokság csalárd” – hangoztatta a bíróság előtt júniusban.

Az énekesnő apja szemére vetette, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítette őt, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen. Jamie Spears és ügyvédjei tagadták a vádakat, de az apa úgy vélte, hogy lányának meg kell adni a lehetőséget személyes ügyei intézésre, amelyre szerinte képes.  

„Nagy nap ez Britney Spears számára és nagy nap az igazságszolgáltatás számára. Britney Spears egy évtizede az apja és mások által hangszerelt rémálomban él, egy kaffkai rémálomban” – kommentálta a döntést Mathew Rosengart, Spears ügyvédje a #Free Britney mozgalom tagjainak a bíróság épületet előtt.

2021. szeptember 30.

(MTI/AP/Reuters/AFP)